Διδακτική επίσκεψη στα ορυχεία της Αχλάδας

IMG_1243Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012 η Β? και η Γ΄ τάξη του Γυμνασίου Πολυκαρπίου επισκέφθηκαν τη Μελίτη Φλώρινας καθώς και τα ορυχεία της Αχλάδας, πραγματοποιώντας μια διαφορετική διδακτική επίσκεψη.  Συγκεκριμένα στα πλαίσια του μαθήματος της Χημείας Γ Γυμνασίου και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο «ο άνθρακας ? γαιάνθρακες», οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να γνωρίσουν τη Λεκάνη της Παταγονίας γνωστή για το πλούσιο σε λιγνίτες υπέδαφός της. Ενημερώθηκαν για τους φυσικούς πόρους της πατρίδας μας καθώς και την αξιοποίηση αυτών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

IMG_1256Κατά την επίσκεψή μας στο πιο σύγχρονο και καινούργιο ατμοηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ενέργειας, της Μελίτης Φλώρινας, οι μαθητές μας γνώρισαν την παραγωγική διαδικασία της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς επίσης πληροφορήθηκαν ότι ο συγκεκριμένος σταθμός δεν εκπέμπει ρύπους στην ατμόσφαιρα. Εντύπωση προκάλεσε το μέγεθος και η λειτουργία του πύργου ψύξης με τα 130mύψος , τον οποίο και έβγαλαν φωτογραφίες.

Επίσης επισκεφθήκαμε τα ορυχεία της Αχλάδας με το εντυπωσιακό τοπίο εξόρυξης του λιγνίτη. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να πιάσουν, να μυρίσουν και να γνωρίσουν από κοντά τις φυσικές ιδιότητες του λιγνίτη. Ακολούθησε επίσκεψη και σύντομη γνωριμία της πόλης της Φλώρινας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτόπια επίσκεψη και η εφαρμογή στην πράξη όσων διδάσκονται στην τάξη, ενδείκνυνται ως παιδαγωγικές μέθοδοι εκμάθησης αλλά και εμπέδωσης της γνώσης.

Κατηγορίες: 2012-2013. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.