Τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή περιβαλλοντικού περιεχομένου στο ΚΠΕ Αρχανών.

IMG_0774   Χρώματα, αρώματα, γεύσεις, καθώς και συναισθήματα χαράς, ενθουσιασμού, θαυμασμού πλημμύρισαν τους μαθητές/τριες του Γυμνασίου Πολυκαρπίου κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής περιβαλλοντικού περιεχομένου στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στο ΚΠΕ Αρχανών.

IMG_0739Το πρωί της Κυριακής 10 Μαρτίου ξεκινήσαμε μαθητές και συνοδοί εκπαιδευτικοί για το αεροδρόμιο Μακεδονία. Πρωτόγνωρες εμπειρίες για τους περισσότερους μαθητές μας το ταξίδι με το αεροπλάνο και ανάμεικτα τα συναισθήματα θαυμασμού και φόβου. Η άφιξη στο Ηράκλειο το μεσημέρι και η επίσκεψη στο μεγαλύτερο ενυδρείο της Μεσογείου το Θαλασσόκοσμο, με θαλάσσιους οργανισμούς που διαβιούν αποκλειστικά στη Μεσόγειο, η γνωριμία με τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής προκάλεσε ηρεμία και θαυμασμό στους μαθητές μας.

IMG_0780Τη Δευτέρα το πρωί το πρόγραμμα περιελάμβανε δραστηριότητες στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Αρχανών στα  πλαίσια του διήμερου  προγράμματος του ΚΠΕ που παρακολούθησαν οι μαθητές μας με τίτλο: «Η Βιοποικιλότητα στην περιοχή μας». Το άρτια οργανωμένο πρόγραμμα προκάλεσε το ενδιαφέρον των μαθητών. Ακολουθώντας το ορειβατικό μονοπάτι Ε9 γνωρίσαμε και  μυρίσαμε  τα αρωματικά φυτά της Κρήτης αλλά και παρατηρήσαμε τα ενδημικά πουλιά. Γευτήκαμε τον κρητικό ντάκο, το ντόπιο λάδι και τις ελιές προσφορά του ΚΠΕ. Στη συνέχεια της ημέρας ακολούθησε η ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου όπου θαυμάσαμε τις αυθεντικές νωπογραφίες που φυλάσσονται, προερχόμενες από τα ανάκτορα της Κνωσού. Ακολούθησε η γνωριμία με τη σύγχρονη πόλη του Ηρακλείου και την αγορά.

IMG_0829Η τελευταία μέρα περιελάμβανε επίσης δραστηριότητες και παιγνίδια στο ΚΠΕ Αρχανών. Παρασκευάσαμε όλοι  χρησιμοποιώντας  αρωματικά φυτά – θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο από τους κήπους του ΚΠΕ- το δικό μας αρωματικό λάδι, το οποίο και μας χάρισαν ως ενθύμιο από την επίσκεψή μας στην Κρήτη. Ακολούθησε περιήγηση μέσα στον παραδοσιακό οικισμό των Αρχανών που έχει βραβευτεί ως το καλύτερο πρότυπο χωριό στην Ευρώπη.  Το μεσημεράκι επισκεφθήκαμε το μεγαλειώδες ανάκτορο της Κνωσού  με τους πέντε ορόφους και τα 1000 δωμάτια, τις μεγαλοπρεπείς σκάλες και την αίθουσα του θρόνου που σώζονται και προκαλούν το θαυμασμό μέχρι σήμερα. Η εκπαιδευτική εκδρομή έκλεισε με την επίσκεψη στο Παγκρήτειο  Στάδιο και τέλος αργά το απόγευμα έγινε η επιστροφή αεροπορικώς στη Θεσσ/νίκη.

IMG_0843Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη φετινή εκπαιδευτική εκδρομή οι μαθητές μας  γνώρισαν το Μινωικό Πολιτισμό σε συνέχεια της περυσινής επίσκεψης στις Μυκήνες  συνεχίζοντας  έτσι τη γνωριμία με τους  πολιτισμούς της χώρας μας και νιώθοντας υπερήφανοι για την καταγωγή, τον τόπο και την πατρίδα μας ως την κοιτίδα  του σύγχρονου παγκόσμιου  πολιτισμού.

Κατηγορίες: 2012-2013. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.