Ημέρα Επαγγελμάτων

Ημερίδα με θέμα «Ημέρα Επαγγελμάτων» οργανώθηκε την Τετάρτη 1 Απριλίου στο Γυμνάσιο Πολυκαρπίου στα πλαίσια της Συμβουλευτικής και του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού που εφαρμόζεται στη Γ τάξη στο Γυμνάσιο Πολυκαρπίου με τους εκπαιδευτικούς Βυρώζη Βασιλική και Ζγουρέλη Δημήτριο και την υπεύθυνη Κέντρου Συμβουλευτικής ? Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) και Αγωγής Σταδιοδρομίας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας κ Αλμπάνη Μελίνα στο χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές επέλεξαν τα επαγγέλματα που τους ενδιέφεραν περισσότερο και σύμφωνα με τις επιλογές τους, κλήθηκαν επαγγελματίες ειδικοί με σκοπό την ενημέρωση και πληροφόρηση των μαθητών/τριών σε θέματα που αφορούν το επάγγελμα τους. Οι επαγγελματίες εναλλάσσονταν ανά διδακτική ώρα και παρουσίαζαν τις σπουδές τους, την επαγγελματική τους εξέλιξη, τα πλεονεκτήματα, τα εμπόδια και τις προοπτικές στο χώρο του επαγγέλματός τους και καλούνταν να απαντήσουν σε ερωτήσεις των μαθητών.

Η δράση αυτή λειτούργησε θετικά πάνω στην εφαρμογή των στόχων του Επαγγελματικού Προσανατολισμού και της Συμβουλευτικής.

Οι επαγγελματίες που παρουσίασαν τη δουλειά τους στη Γ τάξη του Γυμνασίου Πολυκαρπίου ήταν με τη σειρά η κα Γάκη Μαρία Κομμώτρια, ο κος Γιοβανόπουλος Νίκος Μηχανολόγος Μηχανικός, ο Δημοσιογράφος κος Βαφειάδης Σταύρος ιδιοκτήτης της ηλεκτρονικής εφημερίδας AridaiaNews, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας κος Γάκης Βαγγέλης, ο Φωτογράφος κος Παντελίδης Νίκος από το studioPantelidis, η ψυχολόγος κα Διαλεχτή Γεραντζή, και η Δικηγόρος κα Χρυσίδου Ελπίδα.

Τέλος στα πλαίσια διοργάνωσης της Ημερίδας ανακοινώθηκε η διεξαγωγή διαγωνισμού φωτογραφίας για τους μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Πολυκαρπίου με θέμα «Η φύση στην Αλμωπία». Ο νικητής του διαγωνισμού εκτός από το δώρο που θα του απονεμηθεί για την καλύτερη φωτογραφία που είναι προσφορά του studioPantelidis, θα έχει την δυνατότητα να διαγωνισθεί με μαθητές των άλλων σχολικών μονάδων της ευρύτερης περιοχής και οι οποίοι παρακολούθησαν ανάλογες ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία τους, στην ίδια θεματική ενότητα.

Η εμπειρία που αποκόμισαν οι μαθητές ήταν πρωτόγνωρη και πολύ σημαντική. Το Γυμνάσιο Πολυκαρπίου και το Κέντρο Συμβουλευτικής ? Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) ευχαριστούν θερμά τους επαγγελματίες οι οποίοι με πολύ ευχαρίστηση προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να παρέχουν τοις υπηρεσίες τους.

Κατηγορίες: 2014-2015, Δράσεις, Νέα - Ανακοινώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.