«Επιστήμη εδώ, Επιστήμη εκεί Επιστήμη πάνω απ? όλα στο σχολειό?»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν οι παρουσιάσεις του μαθήματος των Βιωματικών Δράσεων της Α & Β τάξης που πραγματοποιήθηκαν τη φετινή σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο Πολυκαρπίου.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 12 Μαΐου στις 11.00 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο της Πολυκάρπης παρουσιάστηκε το θεατρικό έργο με τίτλο: «Επιστήμη εδώ, Επιστήμη εκεί Επιστήμη πάνω απ? όλα στο σχολειό?» που ήταν και ο τίτλος του project της Β τάξης με εμπνευστή, συγγραφέα, σκηνοθέτη και παραγωγό τον ταλαντούχο εκπαιδευτικό κο Ζγουρέλη Δημήτριο.

Το έργο διαπραγματευόταν τις επιστήμες όπως αυτοπαρουσιάζονταν σε έναν μαθητή και η καθεμιά προσπαθούσε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του, παρουσιάζοντας με χιουμοριστικό τρόπο τα εφόδια που αποκομίζει και τα μελλοντικά οφέλη. Η έμπνευση , η φαντασία και το μεράκι του συγγραφέα εκπαιδευτικού οδήγησαν σε μία άρτια οργανωμένη παράσταση, όπου οι μαθητές- ηθοποιοί ερμήνευσαν άριστα  το ρόλο τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θεατρικό έργο θα εκδοθεί ως βιβλίο από το Γυμνάσιο και θα διανεμηθεί στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το project της Α τάξης ως θεατρικό δρώμενο με τίτλο : «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια σχολική φάρμα του Α2 όπου αρχηγοί της ήταν το εγώ και το εμείς» με υπεύθυνο καθηγητή επίσης τον κο Ζγουρέλη Δημήτριο.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου, οι γονείς , το Δημοτικό της Πολυκάρπης και η σχολική σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου κα Παπαδάκη.

IMG_2923  IMG_2962  IMG_2978  IMG_2941

 

 

 

Κατηγορίες: 2014-2015, Δράσεις, Νέα - Ανακοινώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.