ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΟιDSC05191 τριήμερες εκδηλώσεις παρουσίασης των δράσεων του Γυμνασίου Πολυκαρπίου ολοκληρώθηκαν την  Τετάρτη 16 Μαΐου στις 12:00 μ.μ. με τη θεατρική παράσταση «Ο μεγαλύτερος θησαυρός του κόσμου» από τους μαθητές της Γ? τάξης στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Πολυκάρπης.

Η παράσταση εντάσσονταν στα πλαίσια του ομότιτλου περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποίησαν οι μαθητές καθ? όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και συντόνιζαν οι εκπαιδευτικοί Ζγουρέλης Δημήτριος, Μουρχωτά Νίνα, Ρέχα Ελένη.

Ο μεγαλύτερος θησαυρός του κόσμου είναι ένα κείμενο-παραμύθι της Άννας Παπαμάρκου και χρησιμοποιώντας ως εργαλείο το κυνήγι θησαυρού διαδραματίζει απρόοπτες καταστάσεις και περιπέτειες με γρήγορο ρυθμό σε ένα ευχάριστο κλίμα. Το περιβάλλον που εκτυλίσσονται οι σκηνές είναι το φυσικό οικοσύστημα του δάσους που είναι γεμάτο ζωή. Απίθανα πλάσματα, δέντρα, πουλιά, γίγαντες, ζώα και ξωτικά κάνουν την εμφάνισή τους και περνούν μηνύματα και αξίες όπως της ανιδιοτελούς προσφοράς, της ανθρωπιάς, της συνεργασίας,  της αισιοδοξίας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της αγάπης και της ειρήνης μέσα στον κόσμο. Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους που πραγματεύεται επίκαιρα θέματα μέσα από ένα παραμυθένιο τρόπο γεμάτο χιούμορ, φαντασία, ζωντάνια και εκπλήξεις δίνοντας έμφαση στο δικαίωμα των παιδιών στη χαρά, στο δικαίωμα στην μόρφωση, στο δικαίωμα στη διαφορετικότητα, καλλιεργώντας το θάρρος, την ευγνωμοσύνη, τη συγχώρεση, τη φιλία και πολλή,  πολλή αγάπη.

DSC05076Οι μαθητές που συμμετείχαν στην παράσταση ήταν οι: Αϊβάζη Ζαχαρούλα, Ζαχαριάδου Χρυσάνθη, Καϊλάρη Αρχοντή, Καλαϊτζής Χρήστος, Κιουλτζοπούλου Αναστασία, Λαζαρίδου Ηρώ, Νικολαΐδης Βασίλης, Νικορέτζου Αναστασία, Ποινιού Γιασεμή, Σιδέρη Νικολέτα, Τσικουράκη Μαρία και βοήθησαν η Ζβιρίνα Χριστίνα και ο Κιουλτζόπουλος Δημήτρης. Φιλικά συμμετείχαν οι μικροί: Παρθένα ? Φιλοθέη, Παύλος και Θωμαή. Την καθολική επίβλεψη της παράστασης και της εκδήλωσης καθώς και τα πλούσια σκηνικά και τα κοστούμια είχε ο  καθηγητής του σχολείου Ζγουρέλης Δημήτριος.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές του Γυμνασίου, ο σύλλογος καθηγητών και οι γονείς των μαθητών.

Κατηγορίες: 2011-2012. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.