ΜΝΗΜΕΙΑ ΜΟΝΑ ΨΑΧΝΕΙ

Παρουσίαση των καινοτόμων δράσεων καθώς και των κατασκευών των μαθητών στο μάθημα της τεχνολογίας και των καλλιτεχνημάτων στο μάθημα των καλλιτεχνικών  πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 15 Μαΐου στο Γυμνάσιο Πολυκάρπης.  Συγκεκριμένα  παρουσιάστηκε το  περιβαλλοντικό πρόγραμμα  που υλοποίησαν οι μαθητές της  Β Τάξης του σχολείου με τίτλο: «Μνημεία μόνα ψάχνει» καθώς και οι κατασκευές των μαθητών της Α και Β τάξης στο μάθημα της τεχνολογίας.

 IMG_0410Οι μαθητές μέσα από τις δραστηριότητες του περιβαλλοντικού προγράμματος είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν και να γνωρίσουν  μια άλλου είδους εκπαίδευση καινοτόμα και μη τυπική, δεδομένου ότι οι ίδιοι οι μαθητές ήταν αυτοί που καθόριζαν τις θεματικές ενότητες που θα διερευνούσαν.  Κατά την πραγματοποίηση του προγράμματος οι μαθητές λειτουργούσαν ως μικροί ερευνητές , ως μικροί καλλιτέχνες δημιουργώντας ψηφιδωτά , μικροί γεωγράφοι, μικροί ιστορικοί, ως μικροί ηθοποιοί συμμετέχοντας σε θεατρικό δρώμενο, μικροί τεχνίτες. Πραγματοποιώντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα που συντόνιζε η  Διευθύντρια του σχολείου Βάσω Βυρώζη  σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου Χριστίνα Διαμαντοπούλου και Βασίλη Παπαδόπουλο,  οι μαθητές  επισκέφθηκαν τον Αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, το μουσείο της Πέλλας και πραγματοποίησαν την πολυήμερη εκπαιδευτική εκδρομή τους  τον Απρίλιο στο Ναύπλιο. Καθ΄ όλη    τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές μέσα σ? ένα ευχάριστο κλίμα δημιουργικής έκφρασης  αποτύπωναν αβίαστα τις ιδέες τους και τα συναισθήματα τους.

—       Αξίζει να αναφερθούν κάποια από τα  συναισθήματα που βίωσαν οι μαθητές υλοποιώντας το πρόγραμμα όπως οι ίδιοι τα κατέγραψαν:

—       Ενθουσιάστηκα γιατί δουλέψαμε ομαδικά και συνεργατικά

—       Το καλύτερο ήταν ότι κάναμε διάφορες δράσεις και επισκεφθήκαμε κάποια από τα μνημεία που μελετούσαμε

—       Είδαμε όλα αυτά που κάναμε τόσο καιρό στα χαρτιά πως ήταν στην πραγματικότητα

—       Ευαισθητοποιηθήκαμε και είδαμε με άλλη ματιά το περιβάλλον

—       Νιώσαμε μεγάλη χαρά και συγκίνηση διότι μέσα  από το πρόγραμμα «Μνημεία μόνα ψάχνει»  μάθαμε πολλά για την πολύτιμη ιστορία του τόπου μας και τον πολιτισμό μας.

Τέλος η παρουσίαση των κατασκευών των μαθητών  έγινε μέσα σ? ένα ευχάριστο κλίμα όπου παρουσιάστηκαν οι κατασκευαστές και οι κατασκευές που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς υπό την  επίβλεψη της καθηγήτριας τεχνολογίας Διαμαντοπούλου Χριστίνας.

Κατηγορίες: 2011-2012. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.