ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

5-4-2012 ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΟ σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου  Πολυκαρπίου ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων  για την πραγματοποίηση δράσεων για την οδική ασφάλεια στα σχολεία, οργάνωσε το πρωί της Παρασκευής 6 Απριλίου  εκδήλωση με σχετικό θέμα.

Αναλυτικότερα το Υπουργείο Παιδείας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε θέματα που αφορούν την πρόληψη ατυχημάτων και την οδική ασφάλεια των μαθητών, ανακήρυξε και καθιέρωσε την Παρασκευή πριν από την Κυριακή των Βαΐων  ως ημέρα ενεργητικής συμμετοχής και ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας, στην προσπάθεια μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων. Η καθιέρωση της συγκεκριμένης μέρας συνδυάζεται με τη μεγάλη έξοδο των οχημάτων για τον εορτασμό του Πάσχα.

Συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο Πολυκαρπίου οργανώθηκε ομιλία και συζήτηση με κύριο προσκεκλημένο τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας κο Γάκη Ευάγγελο. Η ομιλία περιελάμβανε ενημέρωση των μαθητών σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική συμπεριφορά και ήταν χωρισμένη σε τέσσερεις ενότητες:

  • Κανόνες οδικής συμπεριφοράς ως επιβάτες οχημάτων
  • Κανόνες οδικής συμπεριφοράς ως πεζοί
  • Κανόνες οδικής συμπεριφοράς ως ποδηλάτες
  • Κανόνες οδικής συμπεριφοράς ως οδηγοί.

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία οι μαθητές υπέβαλαν σχετικές ερωτήσεις και στις οποίες απαντούσε ο Αστυνομικός Διοικητής. Οι δράσεις αυτές οργανώθηκαν στα πλαίσια της αντίληψης ότι η καλή ενημέρωση συμβάλλει στην πρόληψη και την αποφυγή ατυχημάτων. Στόχος των δράσεων η ενίσχυση της υπευθυνότητας, της αυτοεκτίμησης και της προσωπικότητας του μαθητή, η καλλιέργεια θετικών στάσεων και συμπεριφορών σε θέματα οδικής συμπεριφοράς και η συμβολή στη διάπλαση και  δημιουργία ενεργών πολιτών μιας δημοκρατικά δομημένης κοινωνίας.

Κατηγορίες: 2011-2012. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.