Μαθήματα Α’ Βοηθειών

Μαθήματα Α’ Βοηθειών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Πολυκαρπίου την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα στα πλαίσια του μαθήματος της Σχολικής Κοινωνικής ζωής (project) που υλοποιείται στο σχολείο με συντονιστή εκπαιδευτικό τον κο Τσακαγιάννη Δημήτριο και με τίτλο: «ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ» κλήθηκε το ΕΚΑΒ του νομού για να ενημερώσει και να επιμορφώσει τόσο τους μαθητές/ τριες όσο και τους εκπαιδευτικούς.
Το μάθημα πραγματοποιείται στην Α τάξη και περιλαμβάνει γνωριμία και βιωματικές δράσεις σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη για την προσφορά Α Βοηθειών στο συνάνθρωπό μας. Οι μαθητές αναλαμβάνουν ως μικροί διασώστες να προσφέρουν Α Βοήθειες.
Η ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στο αίτημά μας ήταν άμεση όπως και η αποστολή του ασθενοφόρου και διμελούς πληρώματος με σκοπό την επίδειξη βοήθειας σε έκτακτες περιπτώσεις. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου με δύο εξειδικευμένους άνδρες αρχικά ενημέρωσε τους μαθητές και στη συνέχεια απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων που δέχτηκε από το κοινό ? μαθητές.
Στη συνέχεια ακολούθησε επίδειξη των ενεργειών που χρειάζονται στις διάφορες περιπτώσεις. Αξιοσημείωτο είναι ντο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης κλήθηκε το πλήρωμα να προσφέρει τις Α Βοήθειες σε πολίτη της Πολυκάρπης και μολονότι το πλήρωμα ήταν εκτός υπηρεσίας μετέβη για να παράσχει τις Α Βοήθειες.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι με την όλη εκδήλωση και ευχαριστούν θερμά τα μέλη του πληρώματος και το ΕΚΑΒ για τη συνεργασία του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την οργάνωση και το συντονισμό της όλης εκδήλωσης ανέλαβε ο Γυμναστής του σχολείου κος Τσακαγιάννης Δημήτρης.

IMG_1778

IMG_1803

IMG_1783

IMG_1817

Κατηγορίες: 2013-2014, Δράσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.