Δημιουργία φιλοζωϊκού ομίλου

Η περιβαλλοντική ευαισθησία των μαθητών του Γυμνασίου Πολυκαρπίου εκφράστηκε μέσα από την υιοθεσία 2 μικρών νεογέννητων σκυλιών τα οποία και ακολουθούν το πρωί τους μαθητές στον ερχομό τους στο σχολείο. Οργανώθηκε φιλοζωικός όμιλος τα μέλη του οποίου προέρχονται από τους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου και υπεύθυνους καθηγητές τους Χαραλαμπίδου Μυρσίνη και Ζγουρέλη Δημήτρη.

Αποφάσισαν οι μαθητές να τα φροντίσουν και να περιθάλψουν τα σκυλάκια με πρώτο μέλημα τον εμβολιασμό τους. Συγκέντρωσαν χρήματα και κλήθηκε τοπικός κτηνίατρος για τον πρώτο εμβολιασμό.

Η δράση αυτή πραγματοποιείται στο σχολείο λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι με τη συμμετοχή των μαθητών στην εκπαίδευση και φροντίδα των μικρών κατοικίδιων  τους δίνεται η δυνατότητα να καλλιεργήσουν και να εκφράσουν έμπρακτα την προσφορά και την φροντίδα. Εξάλλου η ανάγκη για επικοινωνία και η έκφραση των συναισθημάτων απέναντι στα κατοικίδια αποτελεί σύμφωνα με τους ψυχολόγους τρόπο έκφρασης των συναισθημάτων των παιδιών καθώς και ανάπτυξης της υπευθυνότητας.IMG_1677

 

Κατηγορίες: 2013-2014, Δράσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.